+ Hozzszl a tmhoz
Eredmny: 1 - 2 (2) sszesen
 1. #1
  Global Moderator nis_yp avatara
  Csatlakozott
  12-01-06
  Hsz
  1.080

  Exclamation Kiszivrgott a Norton AntiVirus forrskdja?

  risi bajba kerlhet a Symantec, amennyiben bebizonyosodik a hackerek lltsa, br egyelre csupn egy „rgi, mr nem hasznlt” bels lerst tettek kzz.
  Az indiai katonai hrszerzs szervereibe trt be a „The Lords of Dharmaraja” nev hackercsoport, ahonnan ksbb tbbek kzt a Symantec tulajdont kpz forrskddal tvoztak. Azt nem tudni, hogy pontosan mely programok, verzik forrskdja kerlhetett a bnzk kezre.
  A hackerek eddig egy dokumentumot tettek kzz: egy 1999-bl szrmaz, a cg vrusdefincis adatbzisnak ellltst vgz program API felletnek lerst. A cg a felhasznlk megnyugtatsra kzlte, hogy az azta a pastebin-rl mr eltvoltott dokumentum mr rtktelen, hiszen azta rg megvltoztattk a rendszerket. Emellett maga a lers nem tartalmaz tnyleges forrskdot, csupn a bemenetek s kimenetek lerst.
  Az vtizedes lers utn rthet okokbl nem sokan akartk elhinni, hogy valdi, vagy friss forrskd van a csoport kezben, ezrt az egy msodik szveges fjlt is kzztett. Ez azonban nem a forrskd egy rsze volt, hanem a forrskdban szerepl fjlok listja. A Symantec pillanatnyilag ezt vizsglja.
  Amennyiben tnyleg sikerlt megszereznie a csoportnak a forrskd legalbb nhny rtkes rszt, az knnyen aranyat rhet a vrusrsbl l feketegazdasg szmra. Elemzsvel ugyanis jelentsen knnyebb vlhat a Norton vrusvdelmnek rszleges vagy teljes hatstalantsa. Nem ez lenne az els eset, hogy illetktelen kzbe kerlne egy vrusirt forrskdja: egy ve a Kaspersky Antivirus szoftver egy rgebbi verzijnak forrst tette ki fjlcserl hlzatokra egy volt munkatrsuk, akit azta hrom v felfggesztett brtnbntetsre tlt az orosz brsg.
  TECHNO 4 EVER!!

 2. #2
  Private HarisnyasPipi avatara
  Csatlakozott
  12-01-05
  Hely
  Korzika
  Hsz
  618

Hozzszls szablyai

 • j tmkat nem hozhatsz ltre
 • Vlaszokat nem kldhetsz
 • Fjlokat nem csatolhatsz
 • A hozzszlsaidat nem mdosthatod