+ Hozzszl a tmhoz
Eredmny: 1 - 3 (3) sszesen
 1. #1
  Private HarisnyasPipi avatara
  Csatlakozott
  12-01-05
  Hely
  Korzika
  Hsz
  618

  Facebook adathalsz gyan Magyarorszgon

  Az elmlt napok folyamn tbb internetes hrforrsban megjelent az a hr, miszerint a face.book.hu s a facebook.hu cm alatt tallhat domain-ek megnyitsval krtkony kd kerl lefuttatsra a bngsznkben, valamint az adataink s jelszavaink veszlyben vannak, s ezrt azon cgek a felelsek, akik a megnyitott oldalakon vgl megjelennek.

  A krdses oldalakkal kapcsolatosan bejelentsek rkeztek a Pusks Tivadar Kzalaptvny ltal zemeltetett Biztonsgosinternet Hotline-ra is, s vizsglat eredmnyekpp megllaptst nyert, hogy a facebook.hu nem tartalmaz krtkony kdot. A facebook.hu oldal egy egyszer tirnytst vgez a facebook.com oldalra. Ezt kveten, abban az esetben ha a felhasznl mr be van jelentkezve a facebook.com oldalon, egy reklm felletet fogadja az felhasznlt.

  A face.book.hu oldalon keresztl trtn bejelentkezs esetn a facebook.com oldal ltal generlt vlasz kerl megjelentsre a felhasznlnak. gy a felhasznlkban azt a hamis rzetet kelti, hogy a facebook.com oldalt bngszik, de az adatforgalom valjban nem direktben a facebook.com oldalnak kerl elkldsre.

  Ez azt jelenti, hogy pldul a bejelentkezshez szksges s egyb bevitt adatok pl.: commentek, post-ok (llapot frisstsek) a face.book.hu oldalon keresztl kerlnek tovbbtsra a megtekinteni kvnt oldal irnyba, jelen esetben a facebook.com fel.

  Az ilyen s ehhez hasonl esetekben, amikor nem kzvetlenl a megtekinteni kvnt oldalon jelentkeznk be, hanem azt egy kvzi "kzvett oldalon" keresztl tesszk, akkor fennllhat annak veszlye, hogy az ltalunk begpelt adatokat (pl.: felhasznlnv, jelsz stb. ) a "kzvett oldal" sajt adatbzisban vagy egyb mdon trolja vagy egyb helyekre is tovbbtja.

  Mindezek tkrben s ettl fggetlenl javasoljuk, hogy a regisztrcit s bejelentkezst ignyl oldalak esetben kzvetlenl az adott megtekinteni kvnt oldalon direktben jelentkezznk be, ne hasznljuk egyb kzvett kzegknt funkcionl egyb oldalt.

  Az oldalakra val bejelentkezskor jelszavainkat ne troljuk el a bngsznkben, minden belpskor adjuk meg azt jra, valamint minden esetben gyzdjnk meg arrl, hogy a bngsznk cmsorban a megtekinteni kvnt oldal neve (domain-je). szerepel ellenrizzk,
  Tovbb ha az oldal erre lehetsget biztost akkor a bngszst https protokoll hasznlatval tegyk.

  Abban az esetben ha https protokollon keresztl bngsznk egy oldalt, akkor a bngszsvban egy zld jelzs jelenik meg, ekkor a kapcsolat megbzhat s biztonsgos az adatforgalom. Javasoljuk tovbb, hogy rendszeresen cserljk jelszavainkat, kivltkppen
  akkor, ha fennll a lehetsge annak, hogy azok egy adathalsz oldal megszerezhette.

 2. #2
  Nem rossz trkk...

  Fleg hogy, legalbbis sajt beltsom szerint, egyre tbb a facebook fgg drga haznkban...
  s ezek j nagy szzalka csak annyit rt a dolgokhoz, hogy megnyomja ktszer a bngsz ikonjt, azt nem is lt mr semmi mst.. Meg sem fordulna a fejbe felnzni a cmsorba, ht mg az, hogy esetleg adatokat lopnak tlk.

 3. #3
  Rgi trkk. De amgy is sok kritika ri a facebook adatvdelmi elveit, s mdszereit... Nem beszlve arrl, hny oldalon hasznlhatjuk a "bejelentkezs facebook azonostval" gombocskt, amirl megint nem tudhatjuk, hogy nem-e esetleg egy kicsit mdostott verzija az eredetinek.

Hasonl tmk

 1. Vlaszok: 0
  Utols: 2012-01-07, 10:01

Hozzszls szablyai

 • j tmkat nem hozhatsz ltre
 • Vlaszokat nem kldhetsz
 • Fjlokat nem csatolhatsz
 • A hozzszlsaidat nem mdosthatod